top of page

RAKENTAMINEN JA AIKATAULU

Rakennuttaja

Kohteen rakennuttajana toimii Cloudberry Development Oy, joka on sijoitusyhtiö  Kusinkapital Ab:n ja Tabene Oy:n perustama rakennusyhtiö. Rakennuttajien aikaisempia kohteita Levillä ovat mm. Laaksotiellä sijaitsevat korkealuokkaiset Tunturilaidan kiinteistöt sekä Levin keskustan alppitalot Levi Gold ja Levin Kolmio. 

Suunnittelu

Suunnittelusta vastaavat arkkitehtitoimisto DC3 Design & Consulting Oy:n arkkitehti Vesa Olkkola sekä sisustuarkkitehti Jaakko Puro. Jaakko Puron käsialaa ovat mm. monet modernit huippuhotellit ja ravintolat, esimerkiksi Scandic Grand Central Helsinki ja Turun Hamburger Börs.  
Rakentaminen ja *Aikataulu
YIT LOGO.jpg
Aikataulu

Rakentamisesta vastaa YIT Oyj. Rakennustyöt aloitettiin huhtikuun lopulla 2022, ja hankkeen ensimmäinen vaihe, nimeltään KKOy Levi Cranberry, luovutettiin valmiina asukkaille vuoden 2023 joulukuussa. 

ICY HOT -kokonaisuuden toisen vaiheen rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2024, Kkoy Levi Lingonberryn arvioitu valmistumisaika on 11/2025. 

YIT urakoi Levin laskettelukeskuksen eturinteiden yhteyteen Chalet-kokonaisuuden | YITGROUP.COM

Rakennustapaselostus (29.03.2022 - päivitetään keväällä 2024)

 

Yleistä

 

Hanke sijaitsee osoitteessa Hissitie 10, 99130 Sirkka.

 

KKOy Levi Cranberry omistaa määräosan tontista sekä kohteelle rakennettavat rakennukset. Yhtiölle kuuluvaa tontin osaa yhtiö hallitsee hallinnanjakosopimuksen nojalla. 

 

Rakennettava kiinteistö koostuu yhdestä 5. kerroksisesta kerrostalosta, rivitalosta ja paritalosta sekä näiden alle rakennettavasta pysäköintihallista ja liike- ja varastotilasta. 

 

Kohteeseen tulee yhteensä 41 huoneistoa, 47 autopaikkaa on sijoitettu kellarikerroksen pysäköintihalliin. 

 

Rakennuksien kellarikerroksessa sijaitsevat pysäköintihallin lisäksi jätehuone, ulkoiluväline- / suksi- ja monovarastot, irtaimistovarastoja, teknisiä tiloja ja yksi liiketila.

 

 

Rakenteet

 

Rakennus perustetaan teräsbetoniantureiden varaan.

 

Perustukset tehdään teräsbetonirakenteisina. Rakennuksen välipohjat toteutetaan teräsbetonielementein ja paikallavalettuna. Kantavat pystyrakenteet ovat paikallavalettuja/ elementoituja teräsbetonisia rakenteita.

 

Rakennusten pääjulkisivumateriaalina on maatasossa paikalla muurattu tiili, ylemmissä kerroksissa pääosin puuverhous ja parvekkeiden taustaseinä rappaus. Parvekkeet toteutetaan betonirakenteisina ulokeparvekkeina, joissa on lasikaiteet. Vesikatteena käytetään huopakatetta.

 

Huoneistojen sisäiset väliseinät tehdään pääsääntöisesti teräsrankaisina kipsilevyseininä, lukuun ottamatta märkätilojen seiniä, jotka tehdään kivirakenteisina, sekä runkoa jäykistäviä seiniä, jotka tehdään teräsbetonisina. Saunojen kylpyhuoneiden vastaiset seinät tehdään lasiseininä. Kylpyhuoneiden seinät ja lattiat vesieristetään. Yleiset portaat tehdään esivalmisteisina betonielementtiportaina. Asuntojen sisäiset portaat puurakenteisina.

 

Parvekkeet

 

Parvekkeiden lasikaiteet tehdään alumiinirunkoisina, parvekkeille ei tule erillistä lasitusta.

 

Osassa 1. kerroksen huoneistoista on huoneistokohtaiset terassit.

 

Ikkunat ja ovet

 

Huoneistojen ikkunat ovat kolmilasisia MSE-ikkunoita, ulkopuite ja karmin uloin puite ovat alumiinia U-arvo 1,0. Huoneistojen kerrostaso-ovet ovat viilupintaisia palo-ovia. Sisäänkäyntien ulko-ovet ja kerrostalokäytävien palo-ovet ovat metallirakenteisia lasiaukollisia ovia. Huoneistojen sisäovet tehdään viilupintaisina laakaovina. Osa ulko-ovista on metallirakenteisia umpiovia. Huoneistojen avattaviin ikkunoihin asennetaan sälekaihtimet.

 

 

Kalusteet ja varusteet

 

Huoneistojen kalusteet tehdään kalustekaavioiden mukaisesti. Kalusteet ovat tehdasvalmisteisia vakiokalusteita, rungot yleisesti valkoista melamiinipintaista kalustelevyä, ellei toisin mainita. Kaappien ovat maalattuja mdf-levyovia tai viilupintaisia laakaovia. Kalusteiden liukuovet alumiinikehyksisiä lasi-/peiliovia. Keittiön työtasot ovat laminaattia.

 

Keittiön työtasoon upotetut 1-osaiset pesualtaat ovat ruostumatonta terästä tai Silgranit-komposiittia. Alakaapistossa on jätteiden lajittelua varten jätevaunukaappi. Vaatenaulakossa runko on komerorakenteen mukainen, sisältäen vaatetangon ja hattuhyllyn. Pesuhuoneiden ja wc-tilojen allaskaappien ovet ja rungot on valmistettu kalvopinnotetusta mdf:stä.

 

Suihkutilat varustetaan lasisilla suihkuseinillä.

 

Rakennuksessa on sprinkler-sammutusjärjestelmä.

 

 

Laitteet ja koneet

 

Keittiössä on induktioliesitaso, kalusteuuni, kalusteeseen sijoitettava mikro, astianpesukone, jää-/pakastinkaappiyhdistelmä ja liesituuletin/ liesikupu. 

 

Pesuhuoneissa on tilavaraus pyykinpesukoneelle. Kodinhoitohuoneellisissa asunnoissa varaus on KHH:ssa. Huoneistoihin tulee kuivauskaapit.

 

 

Seinäpinnoitteet

 

Asuintilojen seinät maalataan. Pesuhuoneiden seinät laatoitetaan. Saunojen seinät paneloidaan.

 

 

Lattiapinnoitteet

 

Huoneistoissa on vinyylilankku- tai kovapuulattia, MDF-jalkalistat lattian sävyisenä. Liiketilan lattia on muovimatto. Pesuhuoneiden, wc-tilojen ja löylyhuoneiden lattiat laatoitetaan. Porrashuoneiden pääsisäänkäyntien tasossa käytetään kuivapuristelaattaa ja muissa kerroksissa muovimattoa.

 

 

Kattopinnoitteet

 

Asuntojen betonipintaiset katot ruiskutasoitetaan. Levypintaiset alakatot tasoitetaan ja maalataan. Pesuhuoneiden, wc-tilojen ja saunojen alakatot paneloidaan.

 

 

LVIS-tekniikka

 

Kiinteistö on liitetty kunnan vesi- ja viemäriverkostoon sekä alueen sähköverkostoon ja kaukolämpöverkkoon. Asunnoissa huoneistokohtainen lämmöntalteenotolla varustettu tulo-poistoilmanvaihto. LTO-kone on sijoitettu kph-tilaan (tai khh-tilaan) pesukonevarauksen yläpuolelle. LTO-kone on kytketty huoneiston sähköön. Asuntojen vedenmittaus on huoneistokohtainen. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys. Pesuhuoneissa ja erillisissä wc-tiloissa on sähköinen mukavuuslattialämmitys.

 

Rakennukset varustetaan jäähdytysjärjestelmällä. Jäähdytys toteutetaan joko vedenjäähdyttimin tai ilmavesilämpöpumpun avulla. Jäähdytyksen jakelutapana huoneistoissa ja liiketilassa toimii rakennuksen jäähdytysverkostoon liitetty puhallinvektori. Jäähdytystä ohjataan pääosin rakennusautomaation avulla. 

 

 

Tietojärjestelmät

 

Yhtiön rakennuksessa on tietoliikennekaapelointi mm. kiinteää Internet-yhteyttä varten. Jokaisessa yhtiön huoneistossa on liittymismahdollisuus kiinteään Internet-verkkoon. Liittymisestä Internet-verkkoon ja siitä aiheutuvista kustannuksista vastaa jokainen asukas itse.

 

 

Ulkoalueet

 

Pihojen kulkutiet ovat pääosin asfaltti- ja betonikivipintaisia. Sisäpihan liikennöitävä osa on asfalttipintainen. Oleskelu- ja leikkialueet varustetaan pihasuunnitelmassa esitetyin leikki- ja pihavälinein. 

 

 

Autopaikoitus

 

Kellarikerroksen pysäköintihalliin on sijoitettu 47 kpl yhtiölle kuuluvia autopaikkoja. Osa paikoista myydään erillisinä osakkeina. 

 

Rakennustapaselostus on tarkoitettu yleisluontoisen tiedon antamiseksi. Rakentaja varaa oikeuden suunnittelutyön edistymisen edellyttämiin täsmennyksiin ja muutoksiin, jotka eivät olennaisesti heikennä tuotteen laatua. Talotekniikan vuoksi asuntoihin saatetaan joutua lisäämään rakentamisen aikana vähäisiä alas laskettuja kattoja ja kotelointeja sekä luukkuja palopeltien tms. takia.

 

Materiaalit, rakenteet, mitat ja muut yksityiskohtaisemmat tiedot määritellään lopullisesti kauppakirjassa. 

 

Ostajien on mahdollista muuttaa asuntojen pintarakenteita, erillisten muutostyöohjeen mukaisesti.

bottom of page